Scriitorul american Will Durant, autorul unei monumentale Istorii a civilizației publicată în 11 volume pe parcursul a patru decenii, dar și al unei populare Istorii a filosofiei, notează la un moment dat în paginile acesteia din urmă că „€œSuntem ceea ce facem în mod repetat. Excelența nu este, așadar, o calitate înnăscută, ci ține mai degrabă de obiceiurile noastre.”
Reluată și atribuită deseori în mod eronat lui Aristotel, această formulă a succesului funcționează în mod evident în multe domenii în care perseverența este răsplătită cu rezultate pe măsură, iar superficialitatea este sancționată fără drept de apel.
Aplicând-o la vorbitul în public, rețeta lui Durant presupune să nu vă dați bătuți niciodată, să luptați cu voi înșivă și să vă autodepășiți, înfruntând orice obstacol (psihologic sau de altă natură)€“ care v-ar putea împiedica să vă atingeți obiectivele și concentrându-vă asupra țelului propus.
Amintiţi-vă că „nimeni nu s-a născut învăţat”, investiți timp și energie în educația voastră, faceți asta constant astfel încât să devină un obicei și veți vedea că performanțele nu vor întârzia să apară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.