Îndrăgostit de filmele lui Belmondo și de comediile lui Funes, micul Francois-Xavier visa să devină actor. Încurajat de bunicul său, la 9 ani participă chiar la un casting organizat de televiziunea franceză pentru un program ce urma să fie difuzat în prime-time. Neprimind niciun răspuns,  înțelege că n-a reușit să-i convingă pe organizatorii castingului și, deși nu abandonează total ideea de a urca pe scenă, le face pe plac părinților și se duce să studieze dreptul.


În toamna anului 2001, absolventul de drept specializat în finanțe asistă dintr-un apartament din Manhattan la atacul asupra Gemenilor newyorkezi. Francezul în vârstă de 28 de ani realizează astfel cât de fragilă este viața și decide că trebuie să renunțe la slujbă sa banală, dar sigură și bănoasă, și să se dedice adevăratei sale pasiuni: teatrul.
Fără să stea mult pe gânduri, îi întoarce  spatele Americii, se intoarce acasă și, punându-și toate economiile la bătaie, închiriază o sală de 800 de locuri la Paris unde pune în scenă one-man-show-ul „Un actor și 20 de personaje”.
Spectacolul are succes, urmeaza și altele, iar după un deceniu Francois-Xavier Demaison își îndeplinește visul, devenind una dintre vedetele incontestabile ale scenei și cinematografiei din Franța.
Povestea n-ar avea totuși  farmec dacă n-am preciza că, de fapt, micul Francoise-Xavier câștigase castingul, talentul său evident impresionându-i pe producătorii televiziunii franceze. Atât că mama sa, convinsă că fiul ei trebuie să-și vadă de școală și de copilărie, a refuzat oferta acestora, fără a-i sufla vreo vorbă micului actor.
Pentru a  fi însă, pe deasupra, și completă, povestea trebuie să aibă și o morală:
Uneori, așadar, chiar  și cei care ne vor binele se înșală, așa că, dacă ai un vis, fie că ești susținut, fie că nu, urmează-ți inima! Indiferent de obstacole, dacă vei fi îndeajuns de perseverent, toate drumurile te vor duce  în cele din urmă exact acolo unde trebuie să ajungi!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.