Imaginați-vă că la startul celebrului Tur al Franței, printre sutele de cicliști concentraţi asupra cursei care urmează să înceapă, ați vedea și unul călare pe o… trotinetă! V-ați zice, probabil, că este un nebun care a reușit cumva să înșele vigilența organizatorilor.
Cu toate acestea, există destui vorbitori care vin în fața publicului la fel de „€œpregătiţi” precum personajul imaginar descris mai sus, fără să aibă vreo idee clară despre ce trebuie să spună, fără să își fi pus problema cui i se adresează și ce i-ar putea interesa pe cei din fața lor, fără să se gândească măcar o clipă că asta înseamnă lipsă de respect față de cei veniți să-i asculte.
Vorbitorii responsabili, în schimb, știu cui se adresează, ce au de spus și cum să o facă, se antrenează pentru asta și vin pe scenă (sau la linia de start) hotărâți să dea tot ce au mai bun pentru a câștiga întrecerea și a impresiona publicul.
Procedează astfel și, chiar dacă nu vei intra în posesia tricoului galben, poți fi sigur că publicul va aprecia evoluția ta cu alți ochi decât dacă te-ar vedea alergând pe o trotinetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.