Dupa ce a spart gheața în materie de musical cu “My Fair Lady”, teatrul ploieștean “Toma Caragiu” le lansează iubitorilor de spectacole o nouă provocare: „Zaraza”, în regia lui Răzvan Mazilu.

Potrivit directorului teatrului, Mihaela Rus, cea mai mare provocare a fost, însă, aceea de a-l convinge pe coregraful-regizor să vină să pună în scenă un spectacol la Ploiești. Ca să fie sigură că vine, i-a pus în brațe două cărți. Unul dintre acestea era volumul dedicat Zarazei de Andrei Ruse. Celălalt, “De ce ne plac femeile”, al lui Cărtărescu, care i-a dedicat la rându-i o povestire aceleiași misterioase seducătoare, căreia i-au căzut victime, între alții, Zavaidoc și Cristian Vasile. Plus, aproape un secol mai târziu, Răzvan Mazilu, sedus de potențialul poveștii și al colectivului de la Ploiești, dar și de ocazia de a pune în scenă primul musical “Fabricat în România” 100%.

Și, cu un careu de dive în mână  (care sunt acestea, rămâne să aflați văzând spectacolul de la Ploiești), cu personaje care și astăzi asigură deliciul presei mondene (de la Carol al II-lea cu tot cu amanta sa, Elena Lupescu, la Cristian Vasile, Zavaidoc, Constantin Tănase, Ion Pribeagu sau chiar Terente), și cu o echipă entuziastă alcătuită din actori, scenografi, coregrafi, producător muzical și mulți alții care se văd sau nu, Răzvan Mazilu are și el toate atuurile să-și seducă publicul, așa cum a făcut-o și în alte ocazii, cu alte puneri în scenă originale, care i-au adus renumele de “artist polimorf”, capabil să fie în același timp  un “inspirat creator de costume, exigent coregraf si original creator de spectacol”.

Îl veți regăsi în toate aceste ipostaze în “Zaraza”, cu condiția să găsiți bilete. La primele cinci reprezentații nu mai există locuri disponibile. E un semn că publicul nu s-a lăsat mai prejos și a acceptat și el provocarea teatrului din Ploiești, așteptând acum cu nerăbdare ridicarea cortinei pentru a asculta încă o dată istoria cuceritoarei Zaraza, despre care regizorul mărturisește că este o adevărată „cutie cu minuni: povești seducătoare, povești decadente, întâmplări reale și legende urbane, personaje misterioase și figuri ce au făcut istorie, charleston, tango și horă, romantism, dive fatale și bărbați-dandy, prostituate și cuțitari, Alhambra, Târgul Moșilor din Obor, regi, amante, staruri de revistă, Crucea de Piatră, aventurieri, melancolie, întâlniri nocturne, iubiri pătimașe și sinucideri din iubire…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.