Public Speaking-ul și Creative Writing-ul au atât de multe în comun (dincolo de faptul că ambele au făcut carieră în Statele Unite), încât o carte despre scrierea creativă poate fi oricând folosită drept manual de cineva care vrea să învețe cum să construiască un discurs strălucitor.

În ultimii ani au apărut și la noi o serie de titluri pe această temă, însă, dacă ar fi să aleg unul singur, fără nicio rezervă aș alege volumul „Misterul regelui. Despre scris” al lui Stephen King, reeditat recent de Editura Nemira.

 

Stephen King - Despre scris

Fără a pune la socoteală faptul că volumul este scris cu mână de maestru, astfel că-l citești cu sufletul la gură, „Despre scris”  reprezintă una dintre rarele ocazii de a învăța de la unul dintre cei mai talentați scriitori ai lumii ce-ți trebuie și ce ai de făcut pentru a te transforma într-un scriitor adevărat.

Evident că sunt o mulțime de tips & tricks-uri pe care le veți găsi în această carte, dar cel mai important sfat pe care Regele literaturii de suspans li-l oferă aspiranților la statutul de scriitor este: „Dacă vreţi să fiţi scriitori, trebuie să faceţi două lucruri mai presus de toate: citiţi mult şi scrieţi mult. Nu cunosc niciun mod de a ocoli aceste două lucruri, nicio scurtătură.”

Lucrurile nu stau altfel în cazul vorbitorilor în public, care au nevoie de cât mai multe experiențe pentru a câștiga încredere în capacitatea lor de a se exprima convingător în fața audienței. Ascultați, așadar, cât mai multe discursuri și vorbiți în public de fiecare dată când aveți prilejul, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Iar dacă între timp veți reuși să răsfoiți și cartea lui Stephen King, cu atât mai bine!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.