Printre nenumăratele „detalii” la care un vorbitor în public trebuie să fie atent se numără și vestimentaţia.
Pe de o parte, pentru că și în cazul unui discurs prima impresie contează, pe de altă parte, din cauză că o ținută aleasă greșit riscă să distragă atenția publicului de la prezentare.
Puteţi evita, însă, o asemenea situație nefericită respectând regula celor 4 A:
1. Asigurarea. Mă simt sigur pe mine îmbrăcat astfel? Dacă răspunsul este DA, puteți fi siguri că încrederea voastră se va transmite și publicului, iar în acest fel prezentarea va avea doar de câștigat!
2. Adecvarea. Este ținuta mea adecvată locului unde voi susține discursul, companiei pe care o reprezint ori prezentării însăși? Gândiți-vă că nimeni nu se duce la plajă îmbrăcat în costum de schi și alegeți ținuta adecvată mediului în care susțineți prezentarea!
3. Aspectul atractiv. Hainele cu care sunt îmbrăcat mi se potrivesc? Arăt bine în ele? Nu ceda tentației de a fi la modă cu orice preț!
4. Accesoriile. Accesoriile pe care intenționez să le folosesc le-ar putea distrage atenția celor din public? O pereche de cercei prea mari sau niște brățări care fac zgomot la orice mișcare a vorbitorului riscă să deturneze atenția celor prezenți de la mesajul pe care încercați să-l trasnsmiteti.
Respectând aceste reguli simple, puteți fi siguri că n-aveți cum da greș în materie de vestimentație și că depinde acum doar de ceea ce le veți spune ca mesajul vostru să ajungă în cele mai bune condiții la destinatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.