Orice excursionist prevăzător își va lua cu el la plecarea într-o drumeție o serie de lucuri necesare, precum o sticlă cu apă, un pachețel cu mâncare, o pelerină de ploaie, o lanternă ori un telefon sau o stație radio prin care să poată cere la o adică ajutoare.
Problema apare abia când excursionistul nu reușește să se rezume la strictul necesar și, pe lângă cele deja menționate, mai pune și jumătate din șifonier, trei sferturi din frigider, precum și, eventual, 10-20 de cutii cu bere ba chiar, de ce nu, și un casetofon menit să alunge monotonia călătoriei.
Astfel încărcat, n-ai, însă, nicio șansă să te mai bucuri de excursie, de peisajele care ți se ivesc în față sau de sunetele încântătoare ale naturii. Obosit peste măsură de povara din spate, nu vei mai putea aprecia nimic din ceea ce îți oferă o astfel de ieșire în natură, iar decibelii din casetofon vor alunga nu doar monotonia, dar și, definitiv, farmecul excursiei.
Ca vorbitor, nu-ți încărca nici tu publicul cu informații care nu-i sunt necesare și care îi vor complica misiunea de a te urmări. Rezumă-te la esențial, pune-i în rucsac doar ceea ce îi va fi cu adevărat util și oferă-i o călătorie de neuitat. Va fi mai simplu nu doar pentru ei, dar, vei vedea, și pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.