Oricât de terifiantă poate părea pentru unii experiența vorbitului în public, odată depășit momentul inițial de panică, dacă ți-ai făcute temele și știi ce ai de spus, cuvintele nu se vor lăsa prea mult așteptate.
Mulți, însă, refuză orice apropiere de scenă, îngroziți de-a dreptul doar la gândul că li s-ar putea solicita să ia cuvântul. Dacă faci parte din această categorie şi nu știi cum să-ți înfrângi teama inexplicabilă de a ieși în față, te-ar putea ajuta exemplul conchistadorului Hernando Cortes, cel care a cucerit Mexicul pentru Regii Spaniei.
Potrivit legendei, Cortes le ordona oamenilor săi incendierea corăbiilor de fiecare dată când invadau o nouă țară, asigurându-se astfel că ei nu vor avea nicio altă variantă decât de a lupta până la victorie sau până la moarte.
Dacă ai, aşadar, ezitări în a lua cuvântul în public, ia-ți angajamente pe care să nu le poți anula, „€œincendiază-ți corabia” și asigură-te în acest mod că nu vei avea încotro și va trebui să mergi în fața asistenței pentru a vorbi. Făcând asta, odată ce vei sparge gheața, vei descoperi că experiența nu este nici pe departe atât de înspăimântătoare precum pare de pe margine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.