Cei aflați la începutul carierei de orator sunt ca un elev al școlii de șoferi la prima lecție de condus, care uită comenzile, apasă prea tare pedala de acceleraţie și-i dă drumul prea repede ambreiajului ori intră într-o treaptă greșită de viteză și apoi se sperie de cât de nărăvașă este mașina, imaginându-și că e imposibil să stăpânești un asemenea monstru, iar pe deasupra să te mai și concentrezi la indicatoare și la ceilalți participanți la trafic.
În realitate, odată ce capeți experiență, condusul devine de-a dreptul plăcut, iar regulile care păreau atât de dificil de reținut capătă coerență și devin un instrument util pentru șoferul nevoit să se descurce în traficul aglomerat.
Vorbitul în public are și el nevoie de practică și presupune niște reguli. Odată învățate acestea, iar manevrele intrate în obișnuință, poate deveni – ca și șofatul – o adevărată plăcere, gustată cu voluptate de mulți dintre cei care susțin discursuri.
Nu va speriați, așadar, de obstacolele care vor interveni, ci perseverați, învățați regulile, exersați tehnicile învățate și apoi bucurați-vă de abilitățile astfel dobândite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.