În vreme ce unii vorbitori preferă să-și noteze doar ideile principale ale speech-ului, altora li se pare mai sigur să îl elaboreze cuvânt cu cuvânt. Indiferent, însă, din ce categorie faci parte, ține cont că el nu este un articol de ziar, ci un discurs pe care îl vei rosti în fața publicului.
Nu omite, deci, să-l citești/să-l spui cu voce tare înainte de a te duce pe scenă, poate chiar pe măsură ce-l concepi. Nici nu știi cât de mult te va ajuta! Pe de o parte, este cea mai bună ocazie de a descoperi eventualele repetiții ori asocieri nepotrivite de sunete. Pe de altă parte, citindu-l cu voce tare, vei simți discursul pe care până atunci doar l-ai gândit și vei putea găsi cuvintele cele mai potrivite pentru a exprima ceea ce dorești să transmiți. Nu în ultimul rând, citindu-l cu voce tare, îți va fi și mai ușor să reții ideile principale, astfel încât să-l poți reda în fața publicului chiar și fără textul său în față.
Citește-l, așadar, pentru a-i simți ritmul, alege cuvinte puternice, menite să-l facă mai convingător, corectează ce trebuie corectat și bucură-te de „€œmuzica” sa împreună cu publicul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.