În vreme ce 99 la sută dintre specialiști le recomandă vorbitorilor ca, pentru a-și face curaj, să exerseze înaintea discursului senzația succesului, astronautul canadian Chris Hadfield are o cu totul abordare a subiectului.
Hadfield, care a reușit astfel să scape de răul de înălțime, le recomandă celor care se confruntă cu orice fel de spaimă să își imagineze mai întâi varianta în care… dau greș, pentru ca apoi să se analizeze retroactiv și să descopere ce n-a mers cum trebuie.
Conform rețetei sale, dacă te pregătești pentru un speech, imaginează-ți problemele care ar putea apărea și care te-ar putea împiedica să ai succes, iar apoi caută soluția fiecăreia dintre ele. În acest mod, în momentul în care te vei prezenta în fața publicului vei fi cu mult mai relaxat, știind că deja ai anticipat principalele probleme care pot interveni
Nu lăsa, deci, teama să te împiedice să-ți expui ideile, ci profită de ea pentru a dobândi mai multă încredere în tine, la fel cum în artele marțiale practicanții se folosesc de energia adversarului pentru a se impune în fața acestuia! Asigură-te, așadar, că te-ai pregătit temeinic, ia în calcul inclusiv… neprevăzutul și lasă în urmă grijile pentru a te concentra asupra speechului și publicului tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.