Vorbitorii copleșiți de emoții, paralizați de teama de a se adresa publicului, cei pentru care scena pare un eșafod pe care n-ar vrea să pășească în veci, uită că emoțiile vin din noi, nu din afară, că ele sunt o resursă miraculoasă de energie pentru orice vorbitor și că depinde doar de noi cum ne folosim de ele.
E suficient să-ți schimbi atitudinea și acestea, în loc să-ți răstoarne corabia, îți vor sufla în pânze, purtându-te acolo unde vrei să ajungi.
Pentru asta, însă, în loc să-ți plângi de milă și să te pregătești pentru cele mai rele lucruri care ți s-ar putea întâmplă odată ajuns pe scenă, învață să te bucuri de ocazia pe care o ai, de a le împărtăși și celorlalți ideile în care crezi, lucrurile pe care le-ai aflat, faptele care te-au inspirat.
Nicio bucurie nu are farmec dacă nu o împărtășești cu cineva. Când vezi un film care te-a impresionat, te vei grăbi să povestești despre el și să-i îndemni și pe ceilalți să-l vadă! Când asiști la victoria echipei favorite, vei dori să faci asta alături de prietenii care îți împărtășesc pasiunea, iar când vei afla un secret vei arde de nerăbdare să-l împărtășești celei mai bune prietene, nu?
Când ești în fața publicului, amintește-ți că, pentru a fi deplină, bucuria trebuie împărtășită și lasă-te cuprins de acest sentiment contagios, transmițându-le astfel celor din față ta atât entuziasm, cât și încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.