Vorbind des, vei avea nu doar ocazia de a câștiga încredere în forțele tale și, de asemenea, de a-ți antrena abilitățile de speaker, dar și prilejul de a întâmpina o mulțime de probleme pe care, lovindu-te de ele, vei ști cum să le eviți data viitoare.
Imaginați-vă, de pildă, un speaker care vorbește în sala în care ulterior participanții vor lua prânzul sau cina, nevoit să facă față nu doar zgomotului produs de personalul care aranjează mesele, dar și mirosului ispititor care vine dinspre oalele bucătarului.
Evident că o astfel de confruntare este absolut nedreaptă și niciun vorbitor, oricât de bun, nu o poate câștiga, așa că data viitoare cu siguranță te vei asigura că pe parcursul discursului tău nu vor exista astfel de ‘evenimente” menite să distragă atenția și să distrugă prezentarea.
Zgomotele ambientale, intrușii care se vântură de colo-colo, căldura excesivă sau frigul din sală sunt toate, la rândul lor, amănunte care contează și care trebuie luate în calcul de vorbitor, fără a le lăsa în seama organizatorilor, fidel principiului că paza bună trece primejdia rea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.