La prima ediție a Cercului de Donatori Ploiești (parcă a trecut o veșnicie de atunci), le-am vorbit celor prezenți despre firele nevăzute care, cred eu, îi conectează mai devreme sau mai târziu, mai mult sau mai puțin evident, pe cei care se gândesc și la ceilalți.  

Firele acestea, care alcătuiesc un ghem fermecat sau – ca să fiu în ton cu vremurile și tehnologia – o rețea impresionantă, se înfășoară din când în când aducându-ne mai aproape unii de alții și ajutându-ne să facem bine împreună, dar și să ne bucurăm împreună de impactul gesturilor noastre însumate.

Se întâmplă, de pildă, la aproape fiecare ediție a Cercului de Donatori, când sala care ne găzduiește se transformă miraculos într-o fabrică de îndeplinit visuri și speranțe în care fiecare dintre cei care donăm suntem o rotiță bucuroasă să țină în mișcare mecanismul generozității asumate.

Sunt sigur că va fi la fel și de această dată, iar dacă vrei să vezi cu ochii tăi cum e posibil, vino la Atelier Bistro, marți, 21 noiembrie, de la ora 18.30.

Cum s-ar explica altfel că, pe măsură ce se apropie o nouă ediție a Cercului, se întâmplă să mă revăd cu oameni cu care, din cauza programelor încărcate,  nu m-am mai întâlnit de o grămadă de vreme? Și că inevitabil ne despărțim cu formula “Ne vedem la Cerc!”?

Vedeți c-am avut dreptate? Firele alea, așa nevăzute, ne ajută să rămânem împreună și tot împreună să-i ajutăm pe cei care au nevoie, împletindu-ne din ele, din aceste fire fermecate, o scară care urcă acolo unde singuri n-am fi ajuns niciodată!

Dacă și tu crezi în puterea lucrurilor făcute împreună, închide ochii pentru o clipă și, dacă reușești să vezi aceste fire care țin laolaltă oamenii generoși, vino la ediția de toamnă a Cercului de Donatori, să scriem noi povești cu final fericit!

Marți, de la 18.30, la Atelier Bistro!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.