Cu ce ne-am ales după StartUp Summer Challenge, un proiect gândit, asumat și pus în practică de Dragoș Șchiopu aka Haotik, cu complicitatea membrilor și simpatizanților HUB 23
Daca faci parte din categoria celor care dimineața, când sună alarma, ar fi în stare să-și vândă și sufletul pentru câteva minute în plus de somn, vei fi bucuros să afli că o echipă de studenți din Ploiești lucrează la o aplicație care te-ar putea ajuta să dormi nici mai mult, dar nici mai puțin decât trebuie pentru a ajunge la timp la școală, la serviciu sau oriunde ți-ai pus tu în plan.
Te și miri că nu există încă o astfel de aplicație, dar asta e o altă poveste, se pare că ar mai fi încercat cineva acum câțiva ani, dar n-a reușit să-și ducă ideea până la capăt. Poate ploieștenii noștri vor avea mai mult succes, cu condiția să nu se dea bătuți cu una, cu două. Ar avea de învățat multe pe această temă de la cel care i-a provocat să-și pună potențialul la lucru: Dragoș Șchiopu aka Haotik, fondatorul HUB 23 și unul dintre cei mai încăpățânați (în sensul bun) oameni pe care îi cunosc.

Dragoș – care are în palmares multe proiecte în care la început doar el a crezut, dar pe care determinarea sa nu le-a lăsat să rămână în stadiul de idee – și-a pus vara asta în minte să le “strice” vacanța unora dintre studenții de la UPG, invitându-i la o altfel de practică, sub forma unei competiții destinată să le cultive acestora gustul pentru antreprenoriat.
Nu știu dacă membrii celor trei echipe participante la StartUp Summit Challenge realizează în momentul acesta cât de mult îi va ajuta această experiență, dar sunt convins că măcar unora dintre ei lecțiile asimilate în cele trei săptămâni de competiție le vor fi de folos pe termen lung. De la cum să lucrezi în echipă și cum să te cunoști pe tine, limitele tale și să te lupți cu ele, până la cum să-ți pui ideile în valoare pentru a le “vinde” investitorilor și cum reacționezi în fața hopurile concrete cu care te întâlnești în dezvoltarea unui proiect, n-au ratat aproape niciuna dintre temele pe care un antreprenor le asimilează, în mod normal, în ani de zile și după ce cheltuiește o mulțime de bani.
Cu atât mai mult merită salutat efortul lui Dragoș, care și-a pus la bătaie toată puterea de convingere pentru a-i implica și pe alții în acest proiect, reușind să aducă profesioniști din domenii diferite, precum Iuliana Drăgan sau John Cristea, care să le prezinte viitorilor antreprenori și din alte perspective ce au de făcut pentru a-și atinge obiectivele.
M-am bucurat, de aceea, că l-am putut ajuta, și sper, așa cum le-am spus și la anunțarea câștigătorilor – la desemnare cărora am participat ca jurat, alături de Alexandra Motrescu și Andreea Vasi plus, firește, Dragoș, ca semințele sădite în această vară să dea roade concrete în cel mai scurt timp, întrucât, pentru a se dovedi cu adevărat valoroasă, orice idee trebuie să ajungă să fie pusă în aplicare.
Altminteri, se întâmplă precum în povestea cu care am început acest articol. Ideea era nemaipomenită, interesul publicului pe măsura ideii, echipa avea potențial să câștige competiția și cu toate astea… ceva, undeva, nu a funcționat cum trebuie, astfel că în ziua marii finale aplicația nu era funcțională. Și, din păcate, nu este nici la această oră, așa că nicio șansă ca mâine dimineață să dormim câteva minute în plus. Poate, totuși, poimâine vom avea mai mult noroc, cu condiția ca băieții care lucrează la aplicație să se fi molipsit de la Haotik de ce are el mai de preț: încăpățânarea de a scoate lucrurile la capăt, oricât de mult ar trebui să te străduiești pentru asta! Altfel spus, n-am scăpat de alarma telefonului, dar am învățat câte ceva și, mai presus de orice, nu ne-am pierdut speranța!