Pentru a fi eficient, un discurs trebuie sa fie, inainte de orice altceva, un discurs CLAR. Iar pentru a fi clar, el trebuie sa fie:
Concis – ceea ce nu inseamna obligatoriu scurt, ci fara inflorituri inutile, care sa-l tranforme intr-un speech stufos, greu de urmarit.
Logic – discursul trebuie sa urmeze un plan coerent, sa aiba o structura clara si care sa-l faca usor de urmarit. Cea de tip introducere-cuprins-incheiere este cea mai cunoscuta si de multe ori si cea mai eficienta.
Activ – mesajul trebuie sa se adreseze direct publicului si sa contina toate datele necesare, ce ii ceri sa faca, de ce si cum poate realiza ceea ce doresti. Este evident ca nu vei obtine de la ei ce vrei decat daca le explici exact ce-ti doresti.
Relevant – evita informatiile care il pot incarca inutil, rezumandu-te la aspectele sentiale pentru mesaj si relevante pentru public.
Respectand aceste reguli simple, discursul tau va fi usor de inteles, logic si cu atat mai usor de acceptat de catre public. Pune in plus si pasiune in ceea ce incerci sa transmiti si vei constata ca reactiile vor fi pe masura asteptarilor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.