Antipaticul personaj interpretat de carismaticul George Clooney în „Up In The Air” le explică la un moment dat colegilor săi mai tineri de ce nu trebuie să se atașeze prea mult de lucruri sau oameni folosindu-se de un rucsac imaginar în care îi invită să pună de-a valma amintiri, proprietăți, rude, prieteni, locuri, gânduri și care astfel devine din ce în ce mai greu de cărat. Dacă nu te poți dispensa de el, sugerează personajul lui Clooney, îți va fi imposibil să-ți depășești statutul și să treci la următorul nivel de dezvoltare!
Teza este de altfel din ce în ce mai răspândită, mai ales acum când sunt la modă cursurile de dezvoltare personală, mentorii care îți promit accesul în sferele înalte ale societății şi chiar universului, specialiștii care susţin că dețin cheia secretă a succesului rapid.
Și totuși,te întrebi, ce rămâne dacă renunțăm la „bagajul” acesta pe care îl cărăm cu noi precum melcii își poartă o viață întreagă casa în spinare? E adevărat că ne naștem singuri și murim la fel? Ar trebui oare să mergem prin viață cu mâinile în buzunare, fără să ne atașăm de nimic și fără să simțim ceva?
Ar fi tare trist să fie așa! Orice bucurie, oricât de mare, nu e deplină dacă n-ai cu cine o împărtăși! Oricâte bogății ai aduna, la un moment dat vei descoperi că nu valorează nimic în comparație cu amintirile pe care le-ai strâns de-alungul existenței tale! Iar orice performanță ai obține, ea nu te va satisface pe deplin dacă nu o sărbătorești cu cei dragi!
Oricât de greu ți-ar fi, deci, nu-ți goli rucsacul! Fie că vei ajunge sau nu la destinație, cu oameni frumoși prin preajmă plăcerea călătoriei îți va răsplăti efortul cu vârf și îndesat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.