Cum spui e cel puțin la fel de important precum mesajul în sine. Dacă n-ar fi așa, ar mai exista diferențe între un actor și altul care interpretează același rol? Textul, în fond, este unul singur, contextul – de asemenea. Cu toate acestea, unii sunt mai convingători, alții – mai puțin.
În mod poate surprinzător, însă, nu întotdeauna cei care întorc în mintea lor rolul pe toate părțile, analizându-l și răsanalizându-l, reușesc să fie și cei mai convingători. Excesul, și în acest caz, dăunează rezultatului final și publicul, în loc să trăiască odată cu personajul, simte că acesta este o mască, în spatele căreia se ascunde mult efort dar prea puțină pasiune.
În astfel de situații, actorului i se reproșează că este€… teatral, exagerând cu tehnica în detrimentul emoției pe care trebuie s-o transmită și care nu poate veni decât din interiorul său.
Când vorbești în public, ține cont de asta. Oricât te-ar ajuta tehnicile învățate, oricât de șlefuit ar fi discursul tău, oricât de frumos rostești cuvintele și oricât de mult te-ai fi documentat în prealabil, dacă nu lași emoțiile să răzbată la suprafață, nu vei reuși să ajungi la sufletul publicului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.