În acest week-end, la Câmpina are loc cel mai tare festival de jazz din oraș. Normal, veți zice, doar e singurul. Așa și e, întrucât nici oameni nebuni să bage bani în așa ceva, cum face Liviu Briciu, nu veți găsi prea mulți.

Nebunia lui Liviu Briciu a dat, însă, roade, și – lăsând gluma de o parte – Jazz Rock Festival se află la a 7-a ediție, ceea ce înseamnă că organizatorul nu s-a învățat minte, deși se jură de fiecare dată că nu mai face. Jazz-ul e, însă, boală grea, chiar mai rea decât microbul acela care adună oamenii pe stadioane și-i face să se încaiere pentru culorile uneia sau altea dintre echipe. Și nimeni n-a reușit (poate nici n-a vrut)  să-i găsească un leac. Ba mai mult, de câteva ediții s-au mai găsit și cei din administrație să-i dea apă la moară, susținând o parte din cheltuielile festivalului.

Cei bolnavi de jazz se vor strânge așadar din nou la Ștrandul Tineretului din Câmpina să asculte și să respire trei seri la rând muzica preferată, aplaudându-i pe artiștii care vin cu bucurie la manifestarea de la Câmpina, pe care n-o laudă degeaba enciclopedia ambulantă în materie de jazz numită Alexandru Șipa (Maestre, mă aștept să dați like articolului și să-l distribuți, să-l vadă toți prietenii de pe facebook, indiferent pe ce meridian se află și ce limbă vorbesc!).

E adevărat că organizatorul n-a reușit nici anul acesta să-l aducă la Câmpina pe Chick Corea (eu zic că la un moment dat, dacă trăiește americanul destul să poată strânge Briciu banii de onorariu, tot îl vedem pe Chick la ștrandul de la intrarea-n oraș), dar asta nu mă deranjează, mai ales că pe Corea l-am ascultat deja, alături de The Vigil, la Barcelona. Pe Koszika & The Hotshots, Irina Popa cu Kiba Dachi Experience  sau Alex Calancea Band n-am avut, însă, ocazia. Până în weekendul acesta, când vin la Câmpina, ba mai mult, Calancea își lansează și albumul girat de A&A Records, “Basul capricios”, vineri, avându-i alături pe Al. Șipa – producător artistic și pe Andi Enache, producătorul executiv al albumului și realizatorul singurei emisiuni dedicate jazzului din spațiul prahovean, „Jazz & Blues Avenue” de la WYL FM. Dacă veți vedea și un stand cu CD-uri cu muzică de jazz de la A&A Records, nu vă mirați, mai bine cumpărați ce vă place de acolo, e una dintre puținele ocazii când găsiți laolaltă atâtea titluri reprezentantive pentru acest gen.

Despre festival, programul complet, ce, unde și cum, aflați mai multe pe site-ul lor , că eu nu vreau să-i fac reclamă gratis și de-aia nu vă spun nici prețul biletelor și abonamentelor (oricum costă nimica toată). Cel mai bine ar fi totuși ca, indiferent că vă place sau nu genul, să dați o fugă la Câmpina. Cu riscul să vă îndrăgostiți de jazz. Dar n-ați fi nici primii, nici ultimii, așa că lăsați grijile deoparte și bucurați-vă de atmosfera de la Jazz Rock Festival Câmpina 2017. Sau, cum spune Andi Enache, „Jazz do it!”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.